Имаш посетители кои само разгледуваат? Прочитај што со нив…

Ако ги ангажираш посетителите и откога ќе го напуштат твојот Вебсајт, со тоа што ќе им понудиш корисна содржина, ги зголемуваш шансите да се вратат кај тебе кога ќе бидат подготвени да купат. На овој начин, наместо да изгубиш потенцијален корисник, ќе останеш поврзан со него, ќе те запамти и ќе може да изградите квалитетен однос базиран на вредности.

Сподели ја статијата:

10 чекори до Ефективна Е-мејл Маркетинг Кампања

Емејл пораките што ги испраќаш треба да ги ангажираат или инспирираат твоите постоечки или потенцијални корисници. Но, ако не следиш неколку едноставни чекори, тие може да имаат спротивен ефект од твојата цел.

Да креираш ефективна е-мејл маркетинг кампања не секогаш е лесна задача. Сепак, има неколку работи кои треба да ги земеш во предвид кои може да ти олеснат да ја направиш твојата кампања успешна.

Сподели ја статијата:

Изгради листа на лојални корисници со помош на Е-мејл Маркетинг

Е-мејл маркетинг е многу моќна алатка која секој Бизнис треба да ја имплементира. Ова е една од најевтините алатки која честопати, за помали листи, може да е ѝ бесплатна. Своја сопствена мрежа Листата која ќе ја изградиш, односно, базата на клиенти и корисници е во твоја сопственост, за разлика од Фејсбук или било која друга социјална мрежа. …

Сподели ја статијата:

Е-мејл маркетинг – задолжително

Вовед Целата на маркетингот е да: привлече внимание и интерес, изгради желба, креира продажба за твоите производи и сервиси. Е-мејл маркетингот е сè уште ценовно најефикасен начин за контактирање на потенцијални купувачи и клиенти. Главниот адут е креирање врска со купувачите на долгорочен план. Ако се прави на вистински начин е-мејл маркетингот може да биде екстремно …

Сподели ја статијата: