Зошто да тестираш иста вебстрана во две варијанти: кој е победникот?

Ако сакаш да го зголемиш бројот на конверзии, а не знаеш што треба да промениш на твојот Вебсајт, можеш да тестираш промени на различни елементи (текст, боја, слика, форма за логирање) на некоја страна со А/Б тестирање или Тестирање на повеќе варијанти и да видиш која дава подобри резултати.

Сподели ја статијата:

Што е Конверзија и зошто треба да користиш нејзина Оптимизација за твојот Вебсајт

Конверзија е кога посетителот на твојот Вебсајт презема некоја акција која ти сакаш да ја преземе. Што и да си дефинирал како Конверзија, оваа акција ќе биде она што ќе го мериш и она што ќе го Оптимизираш понатака кај твојот Вебсајт.

Сподели ја статијата: