3 прашања што ќе си ги поставиш за Маркетинг преку Содржина: без да го знаеш одговорот

Маркетинг со Содржина е онлајн маркетинг техника со која ги привлекуваш и ангажираш посетителите преку креирање на Содржина.

Во многу дефиниции за Маркетинг преку Содржина се разгледува и прашањето „Каква содржина да се креира?“, со одговор: Треба да креираш содржина која внесува некоја вредност кај корисниците.

Но, според мене најважно…

Сподели ја статијата:

Едноставен пример за да разбереш што е Маркетинг преку Содржина

Содржина имаше и претходно. Брендовите ја сакаат содржината, дали да е текст, статија, фотографија, видео итн. Зошто? Затоа што така ја шират својата порака, ги презентираат производите, а највеќе од сè, затоа што така пренесуваат за што се залагаат.

Сподели ја статијата:

Имаш посетители кои само разгледуваат? Прочитај што со нив…

Ако ги ангажираш посетителите и откога ќе го напуштат твојот Вебсајт, со тоа што ќе им понудиш корисна содржина, ги зголемуваш шансите да се вратат кај тебе кога ќе бидат подготвени да купат. На овој начин, наместо да изгубиш потенцијален корисник, ќе останеш поврзан со него, ќе те запамти и ќе може да изградите квалитетен однос базиран на вредности.

Сподели ја статијата:

Маркетинг преку содржина не е Маркетинг Кампања

За разлика од Маркетинг Кампањите со овој тип на маркетинг потребно е секојдневно планирање на содржината и се прави на долг период сѐ со цел да се привлечат и да се задржат постоечките корисници.

Ако сакаш за својот Бизнис да започнеш со овој тип на маркетинг, немој да бараш Маркетинг Кампања која ќе трае 15 дена или 30 дена. Овој тип на маркетинг е трка на долги патеки и треба да поминат можеби 6 месеци до 1 година за да ги увидиш првите резултати. Но секако дека намерата и целта на овој тип на Маркетинг е да се стекнат лојални корисници кои ќе го шират твојот Бренд и ќе бидат негови најголеми фанови.

Сподели ја статијата:

Наједноставен начин да започнеш со Маркетинг преку Содржина

За многу бизниси да се биде во чекор со дигиталниот свет изгледа недостижно. Мора да се има сопствен Вебсајт, Блог, да креираш содржина, но за повеќето од нив на ова се гледа како нешто што се мора, а не како нова можност која се отвора пред нив.

Сподели ја статијата:

Маркетинг преку содржина – користи содржина за маркетинг на твојот бизнис

Денес дури и најмалите бизниси можат да се рекламираат себеси на голем број онлајн корисници. Мора да научиш како и што функционира најдобро во моментот онлајн. Можностите се големи, но најнапред потребно е да сакаш да направиш нешто повеќе за сопствениот бизнис.Можеш да создадеш база на потенцијални корисници и да испратиш емејл на сите од …

Сподели ја статијата: