Неколку термини за Конверзија на твојот Вебсајт

Оптимизација на степенот на конверзија е систематски пристап кој овозможува да ги подобриш перформансите на твојот Вебсајт. Односно, со истиот сообраќај (посетители) на твојот Весбсајт да имаш поголем број на конверзии.

А конверзија е кога посетителот на твојот Вебсајт преземе некоја акција која ти сакаш да ја преземе.

Во зависност од тоа што сакаш посетителите да прават на твојот Вебсајт, таа акција е она што ти ќе го мериш и понатака ќе го оптимизираш за да добиеш подобри резултати.

Кога се говори за конверзија се споменуваат и овие термини…

Сподели ја статијата: