Зошто да тестираш иста вебстрана во две варијанти: кој е победникот?

Ако сакаш да го зголемиш бројот на конверзии, а не знаеш што треба да промениш на твојот Вебсајт, можеш да тестираш промени на различни елементи (текст, боја, слика, форма за логирање) на некоја страна со А/Б тестирање или Тестирање на повеќе варијанти и да видиш која дава подобри резултати.

Сподели ја статијата:

Откриј како со помош на Аналитика можеш да ја зголемиш Конверзијата на твојот Вебсајт

Како да ја зголемиш Конверзијата?

Кога некој случаен посетител ќе го посети твојот Вебсајт и се регистрира на твојата Е-мејл листа си направил една конверзија од посетител во член на е-мејл листа.

Сподели ја статијата:

4 Маркетинг Акции кои треба веднаш да ги примениш за твојот Вебсајт

Не е потребно било каков сообраќај да доаѓа до твојот Вебсајт, туку вистинскиот сообраќај (сообраќај или посетители). Потребни ти се луѓето кои најверојатно ќе станат твои потенцијални клиенти, а на крај и среќни корисници.

Сподели ја статијата: