Која е разликата помеѓу Целна група и Карактерот на купувачот?

Со таргетирањето не ги исклучуваш останатите туку ги насочуваш твоите пари за маркетинг и ширење на брендот на специфичен дел од пазарот кој најверојатно би сакал да ги купи твоите производи.

Сподели ја статијата:

Привлечи повеќе Корисници со дефинирање на Карактерот на Купувачот

Деталниот Карактер на Купувачот ќе ти помогне да одредиш каде да го фокусираш твоето време, водич за развој на продукти, како резултат ќе можеш да ги привлекуваш најпотребните посетители, интересенти и корисници за твојот бизнис.

Сподели ја статијата: