Фејсбук рекламирање

Дали сакаш да најдеш побрз и поефикасен начин за да ја прошириш свесноста за твојот бренд?

Откриј како паметно да го искористиш буџетот кој си го издвоил за рекламирање

 

Многу е веројатно дека имаш Фејсбук профил, кој го користиш за да се поврзеш со пријателите. А, сигурно и голем дел од твоите пријатели се постојано активни на Фејсбук… И јасно ти е дека „Сите се на Фејсбук“.

ivil_FB_page
Веќе имаш и Фејсбук страна за твојот бизнис, нели? Но, во исто време знаеш дека твоите објави не стигнуваат до сите оние кои ја лајкнале твојата страна.
Епа, зошто да не го искористиш Фејсбук и за рекламирање на твојот бренд, производи, сервиси и на тој начин твојата приказна да стигне многу побрзо до поширока публика, не само до оние кои те следат?

 

 

Еве некои факти за корисниците на Фејсбук во Македонија и можности за проширување на твојот Бизнис со Фејсбук рекламирање:

 • 1,040,000 корисници вкупно, од кои 710,000 се активни секој ден
 • полнолетни  од нив се 940,000, а 620,000 се активни секој ден
  • 540,000 се мажи, 320,000 активни секој ден
  • 400,000 се жени, 260,000 активни секој ден

 

 

FB_users_MKD

 

Сакаш да им се обратиш на оние кои во Вторник и Петок можат бесплатно да се возат со јавен градски превоз? Види го ова:

62_64+

 

Можеш ли да ја согледаш можноста и моќта на рекламирањето на Фејсбук?

Ова е само за Македонија, а замисли си кои ти се можностите низ целиот свет…

Од ова јасно се гледа дека на Фејсбук ефикасно можеш да го искористиш твојот буџет за маркетинг. Со тоа што ќе користиш рекламирање на Фејсбук, можеш да си ја одбереш публиката која ќе ја види твојата реклама и на тој начин да не потрошиш залудно многу средства кои нема да ти ја вратат инвестицијата.

 

И сега сигурно си викаш, па ова можам јас да го искористам. Зошто да не си ја подготвам кампањата сам/а?

Но, знаеш ли што се треба да направиш за да видиш некакви резултати од кампањата?

 • Квалитетна содржина за кампањата: Ангажирачки текст, слика и повик за акција
 • Ефикасно таргетирање на соодветна публика за твоите сервиси или производи
 • Добро оптимизиран буџет за да стигне твојата реклама до доволен број на луѓе

business

Многу е веројатно дека не го познаваш сето ова, а сигурно и немаш време да го учиш тоа затоа што си имаш свои обврски кон Бизнисот, кои не можат да чекаат. Ниту пак имаш време да експериментираш со сликите, публиката, вложените средства.

Затоа сме ние тука да ти помогнеме и во креирањето, и во поставувањето на рекламата, и во таргетирањето. Затоа што го имаме знаењето, искуството и времето. Ние ќе те советуваме и ќе ти ги прикажеме можностите за тоа колку да вложиш за да ја оптимизираме публиката до која ќе стигне кампањата.

Без разлика дали сакаш

 • да ја претвориш таргетираната публика во твои корисници
 • да ги запознаеш со твојот бренд
 • да добиеш повеќе релевантни Лајкови,

ние ќе ги следиме твоите цели и прецизно ќе таргетираме, точно ќе ја поставиме рекламата и ќе ти доставиме извештај за постигнатото.

Што ти е потребно за да започнеш?

Потребна ти е

 • Фејсбук страна за твојот Бизнис (која ако ја немаш можеме да ја креираме за тебе) и
 • Mинимален буџет од 50$.

Останатото можеш да ни го препуштиш нам.

Искористи ја нашата експертиза и

Започни со ефикасно Фејсбук рекламирање за ширење на твојот Бизнис

Побрзај и искористи го нашиот промотивен период до 14 Април

 •  намалување на провизијата на 15% 12% од буџетот
 •  3000 0 денари за изработка на кампањата

И добиј

 • ширење на твојата порака до поголема публика
 • поголема свесност за твојот бренд
 • можност за зголемена продажба на твоите производи
Сподели ја статијата:

Leave a comment