Како да креираш Единствена Вредносна Порака (Unique Value Proposition) за твојот Вебсајт?

Каде сум? Што е ова? Ова е стартната позиција на секој нов посетител кога ќе дојде на твојот Вебсајт.

Треба да ја презентираш твојата Единствена Вредносна Порака, како прво нешто што ќе го види посетителот, на твојата Домашна Страна. Мора да се прочита и разбере во рок од 5 секунди. Прочитај како да ја креираш?

Сподели ја статијата:

Сакаш да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн? Еве што треба да направиш најпрвин…

За да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн, потребен ти е Вебсајт кој ќе биде централно место за сите твои Онлајн Активности понатака како…

Сподели ја статијата:

Кои се целите и задачите на твојот Вебсајт?

Еден од предизвиците кога се изработува Вебсајт е како да го развиеш да комуницира со посетителите: што твојот Вебсајт ќе прави и за кого е наменет.

Ќе заштедиш и време и пари со фокусирање на 2 клучни прашања на самиот почеток на Веб проектот

Сподели ја статијата:

Откриј зошто твојот Бизнис Вебсајт не функционира и има застарен дизајн

Твојот Вебсајт е првиот впечаток кој го добиваат потенцијалните Онлајн корисници за твојот Бизнис. Професионален, добро организиран Вебсајт може да ги претвори посетителите во твои клиенти, а нефункционален вебсајт со застарен дизајн да го намали бројот на потенцијални клиенти.

Еве неколку прашања кои може да си ги поставиш, за да откриеш дали му треба редизајн на твојот Вебсајт…

Сподели ја статијата:

Како да дефинираш цели во Google Analytics

За да можеш да ги следиш зададените цели во Google Analytics мора да дефинираш конверзија од типот: Цели (Goals).

Оваа е примарна величина за мерење колку добро твојот Вебсајт ги исполнува зададените бизнис цели.

Во Google Analytics ќе можеш да ги видиш процентот на конверзии и бројот на успешни комплетирања за секоја зададена Цел која си ја дефинирал.

Постои можност за дефинирање на цена за секоја Цел, па така ќе можеш да ја видиш и вредноста во пари на секоја од твоите конверзии.

Сподели ја статијата:

3 чекори во Циклусот на купување: Направи го твојот Онлајн Маркетинг поефикасен

Циклусот на купување може да се разликува од бизнис на бизнис, во зависност од тоа што продава бизнисот. Со континуирано негово проучување и подобрување може да помогне Вебсајтовите да бидат повеќе кориснички насочени и повеќе атрактивни.

Сподели ја статијата: