Сакаш да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн? Еве што треба да направиш најпрвин…

За да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн, потребен ти е Вебсајт кој ќе биде централно место за сите твои Онлајн Активности понатака како…

Сподели ја статијата:

Имаш посетители кои само разгледуваат? Прочитај што со нив…

Ако ги ангажираш посетителите и откога ќе го напуштат твојот Вебсајт, со тоа што ќе им понудиш корисна содржина, ги зголемуваш шансите да се вратат кај тебе кога ќе бидат подготвени да купат. На овој начин, наместо да изгубиш потенцијален корисник, ќе останеш поврзан со него, ќе те запамти и ќе може да изградите квалитетен однос базиран на вредности.

Сподели ја статијата:

2 алатки за да го подобриш твојот маркетинг преку Фејсбук

Многу маркетери знаат дека вистинската борба на Фејсбук е во листата на новости “news feed”, а не Фејсбук страната. Многу малку корисници одат директно на Фејсбук страната на некоја компанија, наместо тоа тие вршат интеракција со новостите кои ги следат на својот профил. Има апликации кои овозможуваат корисникот да не го напушти својот профил и следејќи ги новостите да може покрај like, share, comment, да се додаде уште некоја ставка. Една од таквите апликации е…

Сподели ја статијата:

Кој е есенцијалниот елемент на ефективниот Онлајн Маркетинг?

Најчестата грешка која ја прават Бизнисмените или пак бизнисите кај нас е тоа што не внимаваат многу на текстот кој се пишува на Вебстраните и најчесто сами го пишуваат, а секако дека не се запознаени со тајните на Copywriting-от.

Сподели ја статијата:

Како корисниците да го пронајдат твојот Бизнис Онлајн?

Благодарение на Социјалните Мрежи, твоите корисници можат да те пронајдат покрај Гугл и на Фејсбук или пак на Твитер исто како да пребаруваат на Гугл. Еве кои Социјални Мрежи треба да ги земеш во предвид. Односно кои се брзо растечки мрежи со огромен број на корисници.

Сподели ја статијата:

Зголеми го бројот на препораки со Маркетинг преку Социјални Мрежи

Маркетинг преку Социјални Мрежи најчесто се концентрира во напорите да се креира содржина која привлекува читатели кои понатака ја споделуваат истата преку социјалните мрежи.

Сподели ја статијата: