Како да истражуваш клучни зборови на Гугл

За да го подобриш рангот на Гугл мора да истражуваш клучни зборови.

SEO значи подобрување на твојот Вебсајт за Пребарувачите како што е Гугл.

Гугл нуди бесплатна алатка каде што можеш да истражуваш на кои клучни зборови да излегува твојата PPC платена реклама.

Сподели ја статијата:

SEO Македонија: Како не пронајде последниот клиент

SEO Македонија или seo mk е начин за да пребараш некој англиски израз на Гугл, а да излезат резултати од Македонија. Прочитај како не пронајде еден наш клиент.

Сподели ја статијата:

Како повеќе луѓе да дознаат за твојот Бизнис и како Оптимизација за Пребарувачите ќе ти помогне во тоа

Како твојот Бизнис е претставен пред Гугл?

Дали кога ќе пребараш нешто на Гугл излегува твој линк до твоја Веб страница?

Твојот бизнис ќе го дознаат поголем број на луѓе ако при пребарување излегуваат твои резултати. Најдобро е во резултатите од пребарувањето на луѓето да бидат линкови од твои страници, на твојот Вебсајт.

Сподели ја статијата:

Сакаш да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн? Еве што треба да направиш најпрвин…

За да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн, потребен ти е Вебсајт кој ќе биде централно место за сите твои Онлајн Активности понатака како…

Сподели ја статијата:

Го користиш блогот на твојот Вебсајт за Google или за корисниците?

Оптимизацијата за пребарувачите (ЅЕО) е потребна и тоа е факт. Но, не ја оптимизирај твојата содржина само за пребарувачите. На тој начин на твоите посетители може да им биде тешко да ја прифатат и сфатат твојата содржина, и да не им биде од никаква корист затоа што тие не се Пребарувачи. Тие се луѓе и затоа обраќај им се на луѓе. Тие доаѓаат на прво место, а пребарувачите секогаш на второ.

Сподели ја статијата:

Дали сакаш да излегуваш на прва страна на Гугл?

Сакам да излезам на прва страна на Гугл.

Многу мали и средни Бизниси го имаат ова барање кога ќе дојдат во Агенција чија дејност е Веб Развој, Веб Дизајн, Оптимизација за Пребарувачите (SEO) итн.

Тие знаат дека ако нивниот производ или пак услуга при нечие пребарување ако се појави меѓу првите 10 резултати на Гугл ќе ја зголемат можноста за продажба, за пронаоѓање на нивниот Бренд и негово зајакнување.

Сподели ја статијата: