Како да ја привлечеш публиката која ја посакуваш Онлајн

Да почнеме со веќе елаборираната Маркетинг пракса на визуелизација на еден идеален клиент за твојот Бизнис.

За да го подобриш сопствениот Маркетинг, ова е еден важен чекор кој би требало да го направиш, во случај да не си го направил до сега.

Откако ќе дознаеш на кого му служиш, потребно е да и се обраќаш на таа една личност и само на таа личност.

Сподели ја статијата:

Како изгледа твојот Вебсајт? Што треба да знаеш за Дизајн Теми

Тоа се WordPress фајлови кои работат заедно во една целина за да го креираат Дизајнот и функционалноста на WordPress Вебсајтот.

На една инсталација на WordPress можат да се инсталираат повеќе Теми, но во моментот може да биде активна само една, и таа тема ќе ја видат корисниците кога ќе го отворат твојот Вебсајт.

Значи, со одбирање на различни Теми можеш брзо да го смениш изгледот на твојот Вебсајт.

Сподели ја статијата:

Кој е есенцијалниот елемент на ефективниот Онлајн Маркетинг?

Најчестата грешка која ја прават Бизнисмените или пак бизнисите кај нас е тоа што не внимаваат многу на текстот кој се пишува на Вебстраните и најчесто сами го пишуваат, а секако дека не се запознаени со тајните на Copywriting-от.

Сподели ја статијата:

Како корисниците да го пронајдат твојот Бизнис Онлајн?

Благодарение на Социјалните Мрежи, твоите корисници можат да те пронајдат покрај Гугл и на Фејсбук или пак на Твитер исто како да пребаруваат на Гугл. Еве кои Социјални Мрежи треба да ги земеш во предвид. Односно кои се брзо растечки мрежи со огромен број на корисници.

Сподели ја статијата:

8 причини за стартување со Бизнис Блог

Една од најмоќните маркетинг алатки е Блогирањето.   Ако ги разгледаме бенефитите од Блогирањето ќе видиме дека е финансиски исплатлив, не се потребни многу средства за започнување и негово одржување. Постојат многу Хостинг компании кои нудат со еден клик да инсталираш WordPress платформа за Блогирање. Еден начин за започнување со Маркетинг преку Содржина е да …

Сподели ја статијата:

Откриј како со помош на Аналитика можеш да ја зголемиш Конверзијата на твојот Вебсајт

Како да ја зголемиш Конверзијата?

Кога некој случаен посетител ќе го посети твојот Вебсајт и се регистрира на твојата Е-мејл листа си направил една конверзија од посетител во член на е-мејл листа.

Сподели ја статијата: