Еден брз начин како да ги запознаеш луѓето со тоа што го работиш

Ако си и ти еден од оние кои имаат сопствен бизнис, сигурно сакаш да ја прошиш својата идеја на што поголем број на луѓе. Но, сигурно и ти како и многу други бизнис луѓе си увидел дека ширењето на твојата идеја оди тешко. Како изгледа тоа најчесто?

Сподели ја статијата:

Откриј зошто твојот Бизнис Вебсајт не функционира и има застарен дизајн

Твојот Вебсајт е првиот впечаток кој го добиваат потенцијалните Онлајн корисници за твојот Бизнис. Професионален, добро организиран Вебсајт може да ги претвори посетителите во твои клиенти, а нефункционален вебсајт со застарен дизајн да го намали бројот на потенцијални клиенти.

Еве неколку прашања кои може да си ги поставиш, за да откриеш дали му треба редизајн на твојот Вебсајт…

Сподели ја статијата:

Имаш 3 секунди да погодиш која е целта на овој наслов!

Можеш да потрошиш многу време на одличен наслов, или пак да ги посочиш бенефитите на твоите производи или пак да напишеш добар Повик за Акција, но сето тоа треба да го наведе посетителот да ја прочита…

Сподели ја статијата:

2 алатки за да го подобриш твојот маркетинг преку Фејсбук

Многу маркетери знаат дека вистинската борба на Фејсбук е во листата на новости “news feed”, а не Фејсбук страната. Многу малку корисници одат директно на Фејсбук страната на некоја компанија, наместо тоа тие вршат интеракција со новостите кои ги следат на својот профил. Има апликации кои овозможуваат корисникот да не го напушти својот профил и следејќи ги новостите да може покрај like, share, comment, да се додаде уште некоја ставка. Една од таквите апликации е…

Сподели ја статијата:

Неколку термини за Конверзија на твојот Вебсајт

Оптимизација на степенот на конверзија е систематски пристап кој овозможува да ги подобриш перформансите на твојот Вебсајт. Односно, со истиот сообраќај (посетители) на твојот Весбсајт да имаш поголем број на конверзии.

А конверзија е кога посетителот на твојот Вебсајт преземе некоја акција која ти сакаш да ја преземе.

Во зависност од тоа што сакаш посетителите да прават на твојот Вебсајт, таа акција е она што ти ќе го мериш и понатака ќе го оптимизираш за да добиеш подобри резултати.

Кога се говори за конверзија се споменуваат и овие термини…

Сподели ја статијата:

Како да дефинираш цели во Google Analytics

За да можеш да ги следиш зададените цели во Google Analytics мора да дефинираш конверзија од типот: Цели (Goals).

Оваа е примарна величина за мерење колку добро твојот Вебсајт ги исполнува зададените бизнис цели.

Во Google Analytics ќе можеш да ги видиш процентот на конверзии и бројот на успешни комплетирања за секоја зададена Цел која си ја дефинирал.

Постои можност за дефинирање на цена за секоја Цел, па така ќе можеш да ја видиш и вредноста во пари на секоја од твоите конверзии.

Сподели ја статијата: