Зошто да тестираш иста вебстрана во две варијанти: кој е победникот?

Ако сакаш да го зголемиш бројот на конверзии, а не знаеш што треба да промениш на твојот Вебсајт, можеш да тестираш промени на различни елементи (текст, боја, слика, форма за логирање) на некоја страна со А/Б тестирање или Тестирање на повеќе варијанти и да видиш која дава подобри резултати.

Сподели ја статијата:

Неколку термини за Конверзија на твојот Вебсајт

Оптимизација на степенот на конверзија е систематски пристап кој овозможува да ги подобриш перформансите на твојот Вебсајт. Односно, со истиот сообраќај (посетители) на твојот Весбсајт да имаш поголем број на конверзии.

А конверзија е кога посетителот на твојот Вебсајт преземе некоја акција која ти сакаш да ја преземе.

Во зависност од тоа што сакаш посетителите да прават на твојот Вебсајт, таа акција е она што ти ќе го мериш и понатака ќе го оптимизираш за да добиеш подобри резултати.

Кога се говори за конверзија се споменуваат и овие термини…

Сподели ја статијата:

Кој е есенцијалниот елемент на ефективниот Онлајн Маркетинг?

Најчестата грешка која ја прават Бизнисмените или пак бизнисите кај нас е тоа што не внимаваат многу на текстот кој се пишува на Вебстраните и најчесто сами го пишуваат, а секако дека не се запознаени со тајните на Copywriting-от.

Сподели ја статијата:

Откриј како со помош на Аналитика можеш да ја зголемиш Конверзијата на твојот Вебсајт

Како да ја зголемиш Конверзијата?

Кога некој случаен посетител ќе го посети твојот Вебсајт и се регистрира на твојата Е-мејл листа си направил една конверзија од посетител во член на е-мејл листа.

Сподели ја статијата:

Што е Конверзија и зошто треба да користиш нејзина Оптимизација за твојот Вебсајт

Конверзија е кога посетителот на твојот Вебсајт презема некоја акција која ти сакаш да ја преземе. Што и да си дефинирал како Конверзија, оваа акција ќе биде она што ќе го мериш и она што ќе го Оптимизираш понатака кај твојот Вебсајт.

Сподели ја статијата: