Најдобар начин да ги претвориш посетителите во муштерии и промотори на твојот бизнис

Со Дојдовниот Маркетинг (Inbound marketing) најефикасно претвори ги твоите посетители во промотори на Твојот Бизнис.

Сподели ја статијата:

Кои 4 грешки да ги избегнеш при процесот на прибирање на Содржина за твојот Вебсајт

Содржината Маркетерите во денешно време ја користат за генерирање на интересенти и за препознавање на брендот.

Според истражувањата на Институтот за „Маркетинг преку Содржина“ 95% од големите претпријатија практикуваат…

Сподели ја статијата:

Зошто содржината има предност пред дизајнот

Во креирањето на еден Вебсајт најбитна е содржината. Дизајнот доаѓа на второ место. Во моментов, едни од најуспешните Вебсајтови кои се посетувани од милиони луѓе се Блогови.

Сподели ја статијата:

Брзо привлечи повеќе Онлајн публика, фокусирај се на еден медиум!

Со „Маркетинг Преку Содржина“ можеш да го зголемиш бројот на Потенцијални Корисници и со тоа да ја зголемиш и твојата продажба. Бидејќи сите се преориентираа кон Маркетинг преку Содржина, во моментов е вистинска трка помеѓу брендовите за оригинална содржина и каналите за дистрибуција цело време расте. Постојат повеќе од 17 различни тактики како што се […]

Сподели ја статијата:

Кои се твоите посетители?

Целна група Твојот бизнис Вебсајт најпрвин треба да ја дефинира таргет групата односно групата на потенцијални клиенти. Со прецизното одредување на специфична група на купувачи ќе знаеш на кого му се обраќаш во маркетинг пораките. Откако ќе ја дефинираш целната група на твојот Вебсајт, најдобро е да го дефинираш карактерот на „идеалниот посетител“. Оптимизирајќи го […]

Сподели ја статијата:

Маркетинг преку содржина – користи содржина за маркетинг на твојот бизнис

Денес дури и најмалите бизниси можат да се рекламираат себеси на голем број онлајн корисници. Мора да научиш како и што функционира најдобро во моментот онлајн. Можностите се големи, но најнапред потребно е да сакаш да направиш нешто повеќе за сопствениот бизнис.Можеш да создадеш база на потенцијални корисници и да испратиш емејл на сите од […]

Сподели ја статијата: