Имаш посетители кои само разгледуваат? Прочитај што со нив…

Ако ги ангажираш посетителите и откога ќе го напуштат твојот Вебсајт, со тоа што ќе им понудиш корисна содржина, ги зголемуваш шансите да се вратат кај тебе кога ќе бидат подготвени да купат. На овој начин, наместо да изгубиш потенцијален корисник, ќе останеш поврзан со него, ќе те запамти и ќе може да изградите квалитетен однос базиран на вредности.

Сподели ја статијата:

Маркетинг преку содржина не е Маркетинг Кампања

За разлика од Маркетинг Кампањите со овој тип на маркетинг потребно е секојдневно планирање на содржината и се прави на долг период сѐ со цел да се привлечат и да се задржат постоечките корисници.

Ако сакаш за својот Бизнис да започнеш со овој тип на маркетинг, немој да бараш Маркетинг Кампања која ќе трае 15 дена или 30 дена. Овој тип на маркетинг е трка на долги патеки и треба да поминат можеби 6 месеци до 1 година за да ги увидиш првите резултати. Но секако дека намерата и целта на овој тип на Маркетинг е да се стекнат лојални корисници кои ќе го шират твојот Бренд и ќе бидат негови најголеми фанови.

Сподели ја статијата:

Кој е есенцијалниот елемент на ефективниот Онлајн Маркетинг?

Најчестата грешка која ја прават Бизнисмените или пак бизнисите кај нас е тоа што не внимаваат многу на текстот кој се пишува на Вебстраните и најчесто сами го пишуваат, а секако дека не се запознаени со тајните на Copywriting-от.

Сподели ја статијата:

8 причини за стартување со Бизнис Блог

Една од најмоќните маркетинг алатки е Блогирањето.   Ако ги разгледаме бенефитите од Блогирањето ќе видиме дека е финансиски исплатлив, не се потребни многу средства за започнување и негово одржување. Постојат многу Хостинг компании кои нудат со еден клик да инсталираш WordPress платформа за Блогирање. Еден начин за започнување со Маркетинг преку Содржина е да […]

Сподели ја статијата:

Наједноставен начин да започнеш со Маркетинг преку Содржина

За многу бизниси да се биде во чекор со дигиталниот свет изгледа недостижно. Мора да се има сопствен Вебсајт, Блог, да креираш содржина, но за повеќето од нив на ова се гледа како нешто што се мора, а не како нова можност која се отвора пред нив.

Сподели ја статијата:

4 Маркетинг Акции кои треба веднаш да ги примениш за твојот Вебсајт

Не е потребно било каков сообраќај да доаѓа до твојот Вебсајт, туку вистинскиот сообраќај (сообраќај или посетители). Потребни ти се луѓето кои најверојатно ќе станат твои потенцијални клиенти, а на крај и среќни корисници.

Сподели ја статијата: