3 прашања што ќе си ги поставиш за Маркетинг преку Содржина: без да го знаеш одговорот

Маркетинг со Содржина е онлајн маркетинг техника со која ги привлекуваш и ангажираш посетителите преку креирање на Содржина.

Во многу дефиниции за Маркетинг преку Содржина се разгледува и прашањето „Каква содржина да се креира?“, со одговор: Треба да креираш содржина која внесува некоја вредност кај корисниците.

Но, според мене најважно…

Сподели ја статијата:

Како повеќе луѓе да дознаат за твојот Бизнис и како Оптимизација за Пребарувачите ќе ти помогне во тоа

Како твојот Бизнис е претставен пред Гугл?

Дали кога ќе пребараш нешто на Гугл излегува твој линк до твоја Веб страница?

Твојот бизнис ќе го дознаат поголем број на луѓе ако при пребарување излегуваат твои резултати. Најдобро е во резултатите од пребарувањето на луѓето да бидат линкови од твои страници, на твојот Вебсајт.

Сподели ја статијата:

Сакаш да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн? Еве што треба да направиш најпрвин…

За да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн, потребен ти е Вебсајт кој ќе биде централно место за сите твои Онлајн Активности понатака како…

Сподели ја статијата:

Го користиш блогот на твојот Вебсајт за Google или за корисниците?

Оптимизацијата за пребарувачите (ЅЕО) е потребна и тоа е факт. Но, не ја оптимизирај твојата содржина само за пребарувачите. На тој начин на твоите посетители може да им биде тешко да ја прифатат и сфатат твојата содржина, и да не им биде од никаква корист затоа што тие не се Пребарувачи. Тие се луѓе и затоа обраќај им се на луѓе. Тие доаѓаат на прво место, а пребарувачите секогаш на второ.

Сподели ја статијата:

Едноставен пример за да разбереш што е Маркетинг преку Содржина

Содржина имаше и претходно. Брендовите ја сакаат содржината, дали да е текст, статија, фотографија, видео итн. Зошто? Затоа што така ја шират својата порака, ги презентираат производите, а највеќе од сè, затоа што така пренесуваат за што се залагаат.

Сподели ја статијата:

Празна Електронска Продавница

За да ги објаснам најдобро 2-те целини кои според мене треба да ги содржи една Електронска Продавница ќе направам споредба со Офлајн Продавница. Во секоја офлајн продавница има рафтови со производи, тоа е првата целина, додека 2-та целина е Продавачот. Ако направиме пресликување во дигиталниот свет, би требало да ги имаме 2-те целини и во …

Сподели ја статијата: