Како изгледа твојот Вебсајт? Што треба да знаеш за Дизајн Теми

Тоа се WordPress фајлови кои работат заедно во една целина за да го креираат Дизајнот и функционалноста на WordPress Вебсајтот.

На една инсталација на WordPress можат да се инсталираат повеќе Теми, но во моментот може да биде активна само една, и таа тема ќе ја видат корисниците кога ќе го отворат твојот Вебсајт.

Значи, со одбирање на различни Теми можеш брзо да го смениш изгледот на твојот Вебсајт.

Сподели ја статијата:

Подобри Резултати за твојот Бизнис Вебсајт со помош на аналитика

Ако немаш интегрирано Google Analytics или алатка слична на неа, крајно време е да ја интегрираш! Со оваа алатка ќе добиваш аналитика за твоите посетители и ќе добиеш целосна слика за твоите бизнис клиенти. Кога се збори за сообраќај на Вебсајт, се мисли на колку посетители доаѓаат на него. Тој сообраќај со Google Analytics можеш […]

Сподели ја статијата:

Процес на електронско плаќање

Како работи? Повеќето чекори и изрази го прават да изгледа посложено одошто е во пракса. Корисникот доаѓа на Вебсајтот на трговецот и избира што сака да плати, а тоа може да биде: донација, продукт, регистрација за настан, претплата на списание, магазин или на некој сервис. Ако се работи за донација може да има копче „Донација“ […]

Сподели ја статијата:

Како да внесеш мапа од твојата локација на твојот сајт

Најпрвин, најдобро е да направиш сметка на „Google Places“, каде ќе можеш да направиш оглас за својот бизнис, во смисла да внесеш име, адреса, локација , работно време, краток опис итн. Откако ќе ги пополниш сите информации за твојот бизнис, за неколку дена google ќе го прикаже при пребарувањето на „Google Maps“.

Сподели ја статијата: