Зошто да тестираш иста вебстрана во две варијанти: кој е победникот?

Ако сакаш да го зголемиш бројот на конверзии, а не знаеш што треба да промениш на твојот Вебсајт, можеш да тестираш промени на различни елементи (текст, боја, слика, форма за логирање) на некоја страна со А/Б тестирање или Тестирање на повеќе варијанти и да видиш која дава подобри резултати.

Сподели ја статијата:

Како да дефинираш цели во Google Analytics

За да можеш да ги следиш зададените цели во Google Analytics мора да дефинираш конверзија од типот: Цели (Goals).

Оваа е примарна величина за мерење колку добро твојот Вебсајт ги исполнува зададените бизнис цели.

Во Google Analytics ќе можеш да ги видиш процентот на конверзии и бројот на успешни комплетирања за секоја зададена Цел која си ја дефинирал.

Постои можност за дефинирање на цена за секоја Цел, па така ќе можеш да ја видиш и вредноста во пари на секоја од твоите конверзии.

Сподели ја статијата:

Откриј како со помош на Аналитика можеш да ја зголемиш Конверзијата на твојот Вебсајт

Како да ја зголемиш Конверзијата?

Кога некој случаен посетител ќе го посети твојот Вебсајт и се регистрира на твојата Е-мејл листа си направил една конверзија од посетител во член на е-мејл листа.

Сподели ја статијата:

Како да го измериш успехот на твојот Вебсајт?

За да можеш да правиш бизнис одлуки за сите активности Онлајн, треба да имаш алатки за прибирање на податоци од посетителите како Google Analytics и секако треба да имаш способност за анализа и интерпретирање на тие податоци.

Сподели ја статијата:

Подобри Резултати за твојот Бизнис Вебсајт со помош на аналитика

Ако немаш интегрирано Google Analytics или алатка слична на неа, крајно време е да ја интегрираш! Со оваа алатка ќе добиваш аналитика за твоите посетители и ќе добиеш целосна слика за твоите бизнис клиенти. Кога се збори за сообраќај на Вебсајт, се мисли на колку посетители доаѓаат на него. Тој сообраќај со Google Analytics можеш …

Сподели ја статијата: