Како Анастасија го прошири бизнисот со Фејсбук рекламирање

Анастасија има свој бизнис и продавница за продажба на рачно израбтени плетени наметки, џемпери и додатоци на гардероба. До сега таа го користеше нејзиниот Вебсајт за да ја презентира нејзината работа и производи и сето тоа го споделуваше на Фејсбук, како социјална мрежа која најмногу ја познава.

Сподели ја статијата:

Да вработиш човек или да ангажираш Дигитална Маркетинг Агенција за твојот Онлајн маркетинг

Да одлучиш дали да вработиш човек или да ангажираш агенција не е лесно. Ако се размислуваш, да видиме дали можеме да ти помогнеме…

Сподели ја статијата:

Го користиш блогот на твојот Вебсајт за Google или за корисниците?

Оптимизацијата за пребарувачите (ЅЕО) е потребна и тоа е факт. Но, не ја оптимизирај твојата содржина само за пребарувачите. На тој начин на твоите посетители може да им биде тешко да ја прифатат и сфатат твојата содржина, и да не им биде од никаква корист затоа што тие не се Пребарувачи. Тие се луѓе и затоа обраќај им се на луѓе. Тие доаѓаат на прво место, а пребарувачите секогаш на второ.

Сподели ја статијата:

Имаш посетители кои само разгледуваат? Прочитај што со нив…

Ако ги ангажираш посетителите и откога ќе го напуштат твојот Вебсајт, со тоа што ќе им понудиш корисна содржина, ги зголемуваш шансите да се вратат кај тебе кога ќе бидат подготвени да купат. На овој начин, наместо да изгубиш потенцијален корисник, ќе останеш поврзан со него, ќе те запамти и ќе може да изградите квалитетен однос базиран на вредности.

Сподели ја статијата:

Зошто да тестираш иста вебстрана во две варијанти: кој е победникот?

Ако сакаш да го зголемиш бројот на конверзии, а не знаеш што треба да промениш на твојот Вебсајт, можеш да тестираш промени на различни елементи (текст, боја, слика, форма за логирање) на некоја страна со А/Б тестирање или Тестирање на повеќе варијанти и да видиш која дава подобри резултати.

Сподели ја статијата:

10 чекори до Ефективна Е-мејл Маркетинг Кампања

Емејл пораките што ги испраќаш треба да ги ангажираат или инспирираат твоите постоечки или потенцијални корисници. Но, ако не следиш неколку едноставни чекори, тие може да имаат спротивен ефект од твојата цел.

Да креираш ефективна е-мејл маркетинг кампања не секогаш е лесна задача. Сепак, има неколку работи кои треба да ги земеш во предвид кои може да ти олеснат да ја направиш твојата кампања успешна.

Сподели ја статијата: