3 чекори во Циклусот на купување: Направи го твојот Онлајн Маркетинг поефикасен

Циклусот на купување може да се разликува од бизнис на бизнис, во зависност од тоа што продава бизнисот. Со континуирано негово проучување и подобрување може да помогне Вебсајтовите да бидат повеќе кориснички насочени и повеќе атрактивни.

Сподели ја статијата:

Маркетинг преку содржина не е Маркетинг Кампања

За разлика од Маркетинг Кампањите со овој тип на маркетинг потребно е секојдневно планирање на содржината и се прави на долг период сѐ со цел да се привлечат и да се задржат постоечките корисници.

Ако сакаш за својот Бизнис да започнеш со овој тип на маркетинг, немој да бараш Маркетинг Кампања која ќе трае 15 дена или 30 дена. Овој тип на маркетинг е трка на долги патеки и треба да поминат можеби 6 месеци до 1 година за да ги увидиш првите резултати. Но секако дека намерата и целта на овој тип на Маркетинг е да се стекнат лојални корисници кои ќе го шират твојот Бренд и ќе бидат негови најголеми фанови.

Сподели ја статијата:

Дали сакаш да излегуваш на прва страна на Гугл?

Сакам да излезам на прва страна на Гугл.

Многу мали и средни Бизниси го имаат ова барање кога ќе дојдат во Агенција чија дејност е Веб Развој, Веб Дизајн, Оптимизација за Пребарувачите (SEO) итн.

Тие знаат дека ако нивниот производ или пак услуга при нечие пребарување ако се појави меѓу првите 10 резултати на Гугл ќе ја зголемат можноста за продажба, за пронаоѓање на нивниот Бренд и негово зајакнување.

Сподели ја статијата:

Фејсбук промотивни статии: Зошто да плаќаш за луѓето да ги гледаат твоите Статии?

Фејсбук веќе одамна има тенденција да го намалува бројот на Органски прикажувања сѐ со цел Бизнис корисниците да платат за да се прикажат Постовите на поголем број луѓе.

Некои нема да се сложат со овој начин на работа на Фејсбук, но јас мислам дека за да може овој сервис да се подобрува потребни се средства.

Сподели ја статијата:

3 клучни Е-мејл Маркетинг Мерни величини кои треба да ги мериш

Една од најпривлечните аспекти на е-мејл маректингот е можноста за мерење на успехот. Со постојано мерење и анализа на резултатите од твоите Е-мејл кампањи и постојано подобрување на кампањите можеш да постигнеш одлични резултати. Кога станува збор за е-мејл маркетинг постојат клучни бројки и проценти кои би требало да ги пратиш и анализираш. Овие бројки …

Сподели ја статијата:

Зошто да го посетуваат токму твојот Вебсајт? Што е Уникатна Маркетинг Порака?

Посетителите штом ќе пристигнат на твојот Вебсајт во првите неколку секунди треба да дознаат за кого е наменет Вебсајтот и што е неговата главна цел. Зошто би го посетувале токму твојот Вебсајт и што се разликува од останатите конкуренти.

Сподели ја статијата: