Сакаш да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн? Еве што треба да направиш најпрвин…

За да изградиш свесност за твојот Бренд Онлајн, потребен ти е Вебсајт кој ќе биде централно место за сите твои Онлајн Активности понатака како…

Сподели ја статијата:

Едноставен пример за да разбереш што е Маркетинг преку Содржина

Содржина имаше и претходно. Брендовите ја сакаат содржината, дали да е текст, статија, фотографија, видео итн. Зошто? Затоа што така ја шират својата порака, ги презентираат производите, а највеќе од сè, затоа што така пренесуваат за што се залагаат.

Сподели ја статијата:

Дали треба да го рекламираш твојот Бизнис?

А дали има начин на интернет да сум присутен, а да не платам за реклама и воедно да сум присутен до мојата публика?

Бизнисмените повеќе ги фасцинира ова прашање. Со органското пребраување ова е возможно, но никогаш не е доволно.

Поентата не е да си поминеш без пари. Поентата е да ги изрекламираш своите производи и сервиси и да ги претставиш до оние кои ги имаш дефинирано како твоја целна публика.

Сподели ја статијата:

Празна Електронска Продавница

За да ги објаснам најдобро 2-те целини кои според мене треба да ги содржи една Електронска Продавница ќе направам споредба со Офлајн Продавница. Во секоја офлајн продавница има рафтови со производи, тоа е првата целина, додека 2-та целина е Продавачот. Ако направиме пресликување во дигиталниот свет, би требало да ги имаме 2-те целини и во …

Сподели ја статијата:

8 типа на Фејсбук Цели кои можеш да ги одбереш за следната твоја Кампања

На Фејсбук можеш да се рекламираш на точно оние луѓе со кои сакаш да се поврзеш. При рекламирањето дефинираш буџет и забавата може да почне. За да биде поинтересно Фејсбук има креирано пријатна околина да следиш како се трошат твоите пари :).

Шала на страна, преку менаџерот за реклами можеш да следиш како ти иде со рекламирањето, така што ако ги исполнуваш зададените цели можеш да продолжиш со инвестирањето во рекламирањето кое може да ти донесе голем успех.

Сподели ја статијата: