Од кои сајтови да купуваш и што значи кога ќе видиш https

Купувајте Онлајн Јас сум за купување онлајн. Што купувам? Најчесто книги, списанија, магазини, но на интернет можеш да купиш и да добиеш секакви услуги и производи. Дали е безбедно? Безбедно е, а сега ќе разгледаме на што треба да внимаваш. Страница за плаќање За да се осигуриш дека си на вистинскиот сајт, погледни во полето …

Сподели ја статијата:

Е-мејл маркетинг – задолжително

Вовед Целата на маркетингот е да: привлече внимание и интерес, изгради желба, креира продажба за твоите производи и сервиси. Е-мејл маркетингот е сè уште ценовно најефикасен начин за контактирање на потенцијални купувачи и клиенти. Главниот адут е креирање врска со купувачите на долгорочен план. Ако се прави на вистински начин е-мејл маркетингот може да биде екстремно …

Сподели ја статијата:

Каков е дизајнот на твојот Вебсајт

Во статијата за  поставување цели споменав дека секој Вебсајт потребно е да има бизнис цел. Во таа насока сега ќе дефинирам што е  дизајн на еден Вебсајт. Дизајнот не е само визуелен изглед За дизајнот е широко прифатено мислењето дека е наменет исклучиво за визуелниот изглед на еден Вебсајт. Ова секако е погрешно и еден …

Сподели ја статијата:

Процес на електронско плаќање

Како работи? Повеќето чекори и изрази го прават да изгледа посложено одошто е во пракса. Корисникот доаѓа на Вебсајтот на трговецот и избира што сака да плати, а тоа може да биде: донација, продукт, регистрација за настан, претплата на списание, магазин или на некој сервис. Ако се работи за донација може да има копче „Донација“ …

Сподели ја статијата:

Поставување цели за твоето Онлајн Бизнис Присуство

Твојот Вебсајт е клучна компонента на твојот бизнис и би требало да го подобри твојот бизнис. Затоа најнапред треба да ги дефинираш твоите бизнис цели, а врз основа на твоите бизнис цели ќе дефинираш што сакаш да постигнеш со твојот вебсајт и твојата маркетинг кампања.

Значи вебсајтот треба да продуцира мерливи подобрени резултати на твојот бизнис. Во спротивно е само напорна работа и трошење на буџетот за маркетинг.

Сподели ја статијата:

Како да внесеш мапа од твојата локација на твојот сајт

Најпрвин, најдобро е да направиш сметка на „Google Places“, каде ќе можеш да направиш оглас за својот бизнис, во смисла да внесеш име, адреса, локација , работно време, краток опис итн. Откако ќе ги пополниш сите информации за твојот бизнис, за неколку дена google ќе го прикаже при пребарувањето на „Google Maps“.

Сподели ја статијата: